torstai 19. marraskuuta 2015

Viimeinen viikko

Viimeinen viikko on jo melkein lopuillaan. Blogi on saanut elää hiljaiseloaan kun olen pyöritellyt päässäni uutta postausaihetta. Aina kun olen koneeni ääreen istuutunut en ole saanut sanaakaan kirjoitettua vaikka aiheita olisi vaikka ja kuinka. Nyt aion vain kirjoittaa, ja katsoa mitä tekstistä tulee.

Suomessa, ainakin niissä paikoissa missä olen itse ollut harjoitteluissa ja töissä, on siivoojat jotka siivoavat asukkaiden huoneet ja yleiset tilat. Täällä jokaisella asukkaalla on oma kontakihoitaja, joka siivoaa heidän huoneensa kerran kahteen viikkoon. Tietenkin katsotaan että huoneet ovat koko ajan siistit, eikä siellä loju mitään ympäriinsä. Kontakihoitaja myös on ainoa joka suihkuttaa asukkaansa, jos on lomalla jokin muu hoitajista, yleensä vara kontakti eli vice, suihkuttaa ja hoitaa kaikki juoksevat asiat. Myös kaupassa käynti, raha asiat ja lääkäri asiat kuuluvat kontaktille.

Työajoista sen verran, että Ruotsissa on 30 minuutin tauko työpäivän aikana joka ei kuulu työaikaan. Se on päivän ainoa tauko jolloin voit jopa nukkua kahvihuoneessa, todella kätevää väsyneelle opiskelijalle joka ei pidä aikaisista herätyksistään. 

Myös silloin kun asukkaat ruokailevat, istuvat hoitajat syömään heidän kanssaan samaa ruokaa (vain jos jää jäljelle). Tämä on mukavaa kun voi keskustella ja nauttia rauhallisuudesta. Tottakai pitää huomioida asukkaiden tarpeet, jos jokin on syötettävä niin hänet syötetään eikä vain jätetä oman onnensa nojaan. Mutta pääpointtina se, että kaikki hoitajatkin saavat syödä asukkaiden kanssa. Juomme jokaisella aterialla vähintään kahvia yhdessä asukkaiden kanssa.

Päivällä asukkailla on yleensä ohjelmaa, bingoa, laulajia esiintymässä träffpunktenilla (pääsee nopeasti hissillä paikalle), erilaista jumppaa kuten joogaa istumajumppaa... Oikeastaan kaikkea mitä hoitajat keksivät. Kenenkään ei ikinä ole pakko osallistua mihinkään, kaikki on omaehtoista. Monet kumminkin pitävät päiväohjelmasta paljon koska muuten he istuisivat vain omassa huoneessaan. 

Voi kuinka minulla tulee ikävä Göteborgia ja tuota työyhteisöä kun täältä lähden... Kuukausi on mennyt nopeasti.

♥: Nina / Xiapanina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti